Menu
0
Snelle verzending.
Altijd lage verzendkosten.
Alles direct uit voorraad leverbaar
13Sep2024
Zelf een hor maken voor je raam of deur? Zo doe je dat!

Zelf een hor maken voor je raam of deur? Zo doe je dat!

Wil jij graag een insectenvrije ruimte? En ben je benieuwd hoe je zelf horrengaas voor jouw raam of deur kunt maken? Wij nemen je graag stap voor stap mee.

1. Maak een plan van aanpak

Voordat je aan de slag kan, is het goed om eerst een plan van aanpak te maken. Met als eerste vraag: wat zijn jouw mogelijkheden om een hor te bevestigen? Heb je houten of kunststof kozijnen? Ga je de hor in of op je kozijn plaatsen? Moet je rekening houden met een draai- of kiepraam? Als je hier goed over nadenkt, is het halve werk al verricht en voorkom je onwenselijke verrassingen.

2. Meet het raam of de deur in kwestie nauwkeurig op

De uitvoering begint vervolgens met het nauwkeurig opmeten van de exacte maten. Daarbij is ook relevant van welk bevestigingssysteem je gebruik gaat maken. Bij het plaatsen van een hor in het kozijn, moet je de binnenmaten opnemen. Plaats je een hor op het kozijn, dan meet je de buitenmaten. Houd daarbij ook rekening met de afmetingen van het frame zelf dat je gaat gebruiken. 

3. Verzamel de benodigde materialen en gereedschappen

Vervolgens maak je een lijst met alles wat je nodig hebt. Dat begint met een horprofiel en gaas. Hiervoor heb je de afmetingen nodig om te weten hoeveel je van elk nodig hebt. Zorg ook dat je het gaas fijn genoeg is om ook de kleine insecten buiten te kunnen houden. Verder heb je natuurlijk ook gereedschap nodig. Zoals een (metaal)boor, een schroefmachine, een hobbymes, en potlood en liniaal en een waterpas. Zorg dat je alles bij de hand hebt.

4. Hoe ga je te werk?

Als je alle materialen hebt verzameld, kan je aan de slag. De exacte werkwijze kan per geval verschillen, maar het begint vaak met het op maat zagen van het horprofiel. Meet zo nodig de plek waar het profiel moet worden geplaatst nog een keer na. Werk het metaal goed af en vijl eventuele splinters weg.

Vervolgens kan je het frame in elkaar monteren. Schuif hoek- en eventuele tussenprofiel tussen de profielen en monteer deze delen aan elkaar vast. Vervolgens plaats je het gaas over het frame. Snijd het gaas aanvankelijk ruim over de rand van het frame af. Je wilt wat speling hebben maar geen zichtbaar overtollig gaas overhouden. Vervolgens ga je het geheel plaatsen. Het is vaak het handigst om voor te boren en daarna de sluitingen vast te schroeven. Dan kan je daarna de hor op of in het kozijn klikken. En klaar is Kees, missie geslaagd!

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Abonneer op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.