Menu
0
Snelle verzending.
Altijd lage verzendkosten.
Alles direct uit voorraad leverbaar
17Jun2024
Schutting impregneren

Schutting impregneren

Het impregneren van je schutting is een belangrijke klus om het hout te beschermen tegen vocht, schimmels en rottingsprocessen. In deze uitgebreide blog leer je stap voor stap hoe je dit zelf kunt doen, welk impregneermiddel je nodig hebt en waar je op moet letten voor het beste resultaat. We geven je praktische tips en adviezen zodat jouw schutting weer jaren mee kan.

Waarom je schutting impregneren?

Een schutting impregneren heeft meerdere voordelen. Het houdt vocht buiten, waardoor het hout minder snel rot of schimmelt. Bovendien voorkomt het verkleuring en vergrauwen van het hout. Door regelmatig te impregneren verleng je de levensduur van je schutting aanzienlijk. Wist je trouwens dan onze schuttingen al geimpregneerd zijn?

Het juiste impregneermiddel kiezen

Er zijn heel veel impregneer middelen op de markt. Er zit veel prijsverschil in tussen de A-merken en de B-merken. Waar je met name op moet letten is de duur van de bescherming. Is de bescherming 10 jaar of is deze 5 jaar. Al met al is een klusje en is dat het prijsverschil waard? Je brengt het impregneermiddel aan met kwast of spuit zodat deze diep doordringt in de houtvezel.

Wanneer kun je je schutting het beste impregneren?

In principe kun je je schutting het hele jaar door impregneren, mits het hout droog is en de temperatuur boven de 10°C ligt. Kies bij voorkeur een droge dag zonder regen in het vooruitzicht. Zorg ook dat de schutting schoon is en vrij van zand, mos of ander vuil voordat je begint. Een grondige voorbereiding is het halve werk. Als je schutting net nieuw is, wacht dan minstens een maand voordat je gaat impregneren. Zo heeft het hout voldoende tijd om uit te werken.

Hoeveel impregneermiddel heb je nodig?

Als vuistregel geldt dat je voor elke 8 vierkante meter schutting ongeveer 1 liter impregneermiddel nodig  hebt. Met een bus van 5 liter kun je dus zo'n 40 vierkante meter behandelen. Het is altijd beter om iets te veel dan te weinig impregneermiddel in huis te halen. Zo voorkom je dat je halverwege het project zonder komt te zitten.

Stap-voor-stap je schutting impregneren

Controleer eerst of de schutting droog en schoon is. Breng vervolgens het impregneermiddel royaal aan met kwast of spuit, van boven naar beneden. Werk daarbij in banen van ongeveer een meter breed. Herhaal dit tot de hele schutting goed nat is. Laat het impregneermiddel daarna goed drogen. Reken op een droogtijd van minstens 24 uur, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de schutting in die tijd niet wordt blootgesteld aan regen of vocht.

Impregneermiddel zorgt voor een prachtige ijzersterke schutting

Met het juiste impregneermiddel en een zorgvuldige aanpak kun je je schutting eenvoudig zelf impregneren. Door dit regelmatig te doen, verleng je de levensduur van het hout en blijft je schutting er jaren mooi uitzien. Liever een groene schutting? Denk dan zeker eens na over een hedera schutting.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Abonneer op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.