Menu
0
Snelle verzending.
Altijd lage verzendkosten.
Alles direct uit voorraad leverbaar
13Aug2024
Schapenhek plaatsen in 5 simpele stappen

Schapenhek plaatsen in 5 simpele stappen

Het idee om eigenhandig een schapenhek te plaatsen kan overweldigend lijken. Maar met de juiste aanpak en wat begeleiding is het een klus die vele doe-het-zelvers succesvol kunnen voltooien. Dit artikel leidt je door het proces. Zodat je met vertrouwen aan de slag kunt. Hoewel het mogelijk is om solo te werk te gaan, is het altijd handig om een extra paar handen te hebben voor een soepeler verloop. 

Kies de juiste palen

Kies palen die lang genoeg zijn in verhouding tot de gewenste hekhoogte. Een goede richtlijn is om palen te nemen die anderhalf keer zo lang zijn als het hek hoog moet worden. Zo kun je ze diep genoeg ingraven voor een stabiel resultaat. 

Plaatsen van eind- en hoekpalen

Begin met het plaatsen van de eind- en hoekpalen. Een grondboor helpt om gaten te maken die iets smaller zijn dan de paaldiameter. Een handgrondboor volstaat meestal, maar bij langere hekken kan een gemotoriseerde versie (te huur in de bouwmarkt) het werk verlichten. 

Uitlijnen van het hek

Een touw tussen de geplaatste palen spannen zorgt voor een rechte lijn voor het hek. Markeer waar de tussenliggende palen moeten komen, liefst op gelijke afstanden voor een uniform uiterlijk. Een afstand van bijvoorbeeld 1 meter tussen de palen geeft een mooi regelmatig resultaat. De palen stevig in de grond slaan gaat goed met een houten hamer, eventueel met behulp van een meetlat voor consistente tussenruimtes. Op zachte grond kunnen schoorpalen tussen de eind- en hoekpalen extra stevigheid bieden. 

Bevestigen van het hekwerk 

Als alle palen stevig staan, is het tijd om het hekwerk eraan te bevestigen. Draadkrammen of schroeven (bij voorkeur met voorsnijpunt, zodat voorboren niet nodig is) zijn geschikt om het gaas vast te maken, net onder de horizontale draden. Voor een strakke spanning is het handig om het hek met behulp van een schop voorbij de paal te trekken voordat je het vastzet. Wees voorzichtig om het hek niet té strak te spannen, om schade aan het hout te voorkomen. 

Verbinden van meerdere hekrollen 

Het is nodig om meerdere rollen aan elkaar te verbinden. Zeker bij hekken langer dan één hekrol. Met een tang knip je het ijzerdraad los aan het einde van de eerste rol, verwijder je het laatste latje, en wikkel je het losse draad om het eerste latje van de volgende rol. Zo krijg je een stevige verbinding, die nauwelijks opvalt. 

Na het volgen van deze stappen kun je trots zijn op jouw zelfgemaakte schapenhek,. En heb je een stijlvolle omheining van je terrein. Met wat geduld en precisie is het plaatsen van een schapenhek goed te doen. En daarmee ook een project dat de moeite waard is om zelf aan te pakken. Het resultaat mag er zijn!

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Abonneer op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.